Автор Тема: 12-те най-разпространени извинения на жените да не носят забрадка  (Прочетена 1785 пъти)

  • Неактивен

    mirvam

    • *
    • АДМИН
    • старши член
    • Публикации: 313
    • Karma 2
    • Пол: Мъж
      • Профил
      • Ел. поща
    12-те най-разпространени "извинения" на жените да не носят забрадка

    Може би сте попадали на жени, мюсюлманки, които не носят забрадка и когато ги попитате ЗАЩО, те излизат с куп извинения, за да не го правят? Или може би вие сте мюсюлманка, която не е забрадена и си намирате ‘причини’, че не трябва да го правите? От които и да сте, прочетете по-надолу и Иншаaллах ще намерите отговор.

    1. Това, което има значение е какво се крие вътре в теб. Аз имам вяра вътре в сърцето си, затова не е нужно да нося забрадка.

    Това е най-лошото извинение, което някой може да има! Ако някой има вяра, както твърди, то тогава би следвало това да се отрази и на външния вид (дрехите) и поведението. НЕносенето на забрадка показва единствено игнориране на Аллах и неговоте повели.

    Накратко: Действията, които предприемаме, са съгласно това, което ни диктува сърцето. Това, което се крие в него, се отразява в нашите дела, мисли, дрехи.

    2. Ние не живеем в ислямска страна, следователно трябва да се интегрираме в обществото.

    Ние го правим. Работим и активно допринасяме с нещо към него. Но ако интеграцията означава да държим халба бира в кръчмата отсреща или изоставяне на ислямското благополучие, то това не се нарича приобщаване към останалите.

    Трябва да помним какво казва Аллах: ‘’И когато Аллах, и Неговият Пратеник, отсъди някакво дело, нито вярващ, нито вярваща имат право на избор в това дело. А който се противи на Аллах и на Неговия Пратеник, той вече е в явна заблуда.’’ (33:36)

    Накратко: Поставянето под въпрос мъдростта от носенето на забрадка в наше време и място e равносилно на това да кажем, че някой е по-мъдър от Аллах.

    3. Все още не съм напълно убеденa в нужността от носенето на забрадка.

    Приемаме ли Исляма като начин на живот на мюсюлманите, вярваме ли, че Аллах е нашият Създател, че в Корана са отразени неговите думи, вярваме ли в сюннета на Пророка Мухаммед(салаллаху алейхи уе селлем)?Ако твърдим, че сме мюсюлмани, то тогава би трябвало да се подчиним на волята на Аллах.

    Аллах е повелил носенето на забрадка в Корана. Същото наблюдаваме и в сюннета на Пророка Мухаммед(салаллаху алейхи уе селлем).

    Накратко: Ако сме убедени в Исляма, как бихме могли да не сме убедени в неговите заповеди?

    4. Аз съм убедена в повелите на Исляма, но майка ми забранява да нося забрадка и ако не и се подчиня, ще отида в Ада.

    Тези, които си поставят това извинение, са най-благодатни от създанията на Аллах. Пророка Мухаммед(салаллаху алейхи уе селлем) е казал:’’Няма живо същество, което да ти попречи да изпълняваш заповедите на Аллах.’’

    Накратко: Когато поставяме желанията на някой друг над тези на Аллах, не правим ли грях?

    5. Работата ми не ми позволява да сменя облеклото си с ислямско.

    В никакъв случей не е позволено на мюсюлманката да напуска дома си, освен ако облеклото й не е съобразено с шериата.

    Напуснете работата, ако е нужно. Нищо не е по-важно от това, което ни очаква на другия свят. Поставете вярата и доверието си в Аллах на първо място. Не мислите ли, че Той ще ви даде нещо по-добро, когато се откажете от нещо лошо?

    Аллах казва: ‘’За онзи, който се бои от Аллах, Той ще стори изход, и ще му даде препитание оттам, откъдето не е предполагал.’’ (65:2-3)

    Накратко: Правете неща за задоволството на Аллах, нещата, които ще ви помогнат да влезете в Дженнета и не обръщайте голямо внимание на материалните неща на този свят.

    6. Много е топло в моята страна и аз едва издържам. Как бих се справила,ако носех и забрадка?

    Аллах дава пример като казва: ‘’Кажи: “Огънят на Ада е по-горещ!” - ако проумяват.’’ (9:81)

    Как можем да сравняваме горещината, на която и да е страна, с горещината на Огъня в Ада?

    Накратко: Дженнетът е заобиколен от изпитания, лишения и труд. А Джехеннемът е обграден с изкушения, страсти и желания.

    7. Страх ме е от това, че ако сложа забрадка сега, ще дойде време, в което ще я сваля, защото съм виждала толкова много жени да го правят!

    Ако всеки следва тази логика, то тогава всички биха изоставили религията изцяло! Биха спрели да кланят петкратната молитва(намаз), страхуваийки се, че може да я оставят по-късно.

    Аллах обича постоянното подчинение, дори и да е малко. Пророкът Мухаммед (салаллаху алейхи уе селлем) е казал: ’’Най-обичаното дело при Аллах е постоянното, дори и да е малко.’’

    Аллах казва: ‘’Сторихме го за назидание по тяхно време и след тях, и за поука на богобоязливите.’’ (2:66)

    Накратко: Ако се придържаме стриктно към делата от напътствието и вкусим сладостта от вярата, няма да пренебрегнем заповедите на Аллах, след като сме се хванали за тях.

    8. Ако нося забрадка, никой няма да иска да се омъжи за мен, следователно ще я сваля до тогава.

    Съпруг, който желае за нас да ходим непокрити и накичени на публични места, да не се подчиняваме на Аллах, е мъж, който не е достоен. Той е съпруг, който няма никакво чувство да защити това, което Аллах е направил неприкосновено, и няма да помогне на никого да влезе в Дженнета или да излезе от Джехеннема.

    Аллах казва: ‘’А който се отдръпва от Моето напомняне, за него има живот в лишения и сляп ще го подкараме в Деня на възкресението.” (20:124)

    Освен това, на нас вече ни е предопределено за кого ще се омъжим, затова няма смисъл да се тревожим как ще се срещнем един друг.

    Накратко: Брак, който е установен върху греховност и поквара, не е благословен.

    9. Аллах казва: ‘’И за благодатта на твоя Господ възвестявай!’’ (93:11). Как мога да прикрия това, с което Аллах ме е благословил?

    Лицемери ли сме, които се придържат към Книгата на Аллах и нейните заповеди, докато те съвпадат с нашите лични желания и разбирания, и изоставяме онова, което има значение, когато не ни удовлетворява?

    С това твърдение сега щяхме да имаме шериат(закон) от това, което Аллах стриктно е забранил, a именно - разхубавяване и непокриване.

    Накратко: Ние не подбираме и не избираме в Исляма. Има ли по-голяма благословия върху жените от напътствието и носенето на забрадка?

    10. Знам,че забрадката е задължителна (уаджиб), но ще я сложа тогава, когато Аллах ме напъти да го направя.

    Тогава какви планове или стъпки сме предприели, докато приемем този божествен закон? Наистина ли сме положили усилие да дирим истинското напътствие - да се молим на Аллах искрено, да поддържаме връзка със справедливите сестри, затова че те са най-добрите за помагането на някой да бъде напътен и да продължат да го насочват, докато Аллах го напъти.

    Накратко: Ако наистина сме били сериозни в търсенето на напътствие, щяхме да сме направили усилие да резберем правилното.

    11. Още не му е дошло времето. Все още съм много млада, за да се забрадя. Ще сложа кърпа, когато порасна и направя Хадж.

    Смъртта идва по всяко време. Аллах е казал: ‘’За всяка общност има срок. И щом срокът им дойде, и с миг дори не ще го забавят, и не ще го изпреварят.” (7:34)

    Смъртта на се интересува от това дали си млад или стар и може да дойде докато си в положение на това голямо греховно непокорство.

    Ако забравим Аллах и Той ще ни забрави, обръщайки Своята милост далеч от нас и в този живот, и в следващия. Аллах е заявил за лицемерите: ‘’И не бъдете като онези, които забравиха Аллах - Той ги накара да забравят себе си! Те са нечестивците.’’(59:19).

    Аллах е интензивен в наказанието си и в Деня на Възкресението ще пита за нашата младост и за всеки един момент от нашия живот.

    Накратко: Престанете да смятате за даденост, че някакво бъдещо очакване в нашия живот непременно ще се случи.

    12. Страхувам се, че ако нося ислямски дрехи, хората ще мислят, че принадлежа към някоя секта или нещо такова,а аз мразя партизанството.

    Има само две партии в Исляма и двете са споменати от Всемогъщия Аллах в неговата Свещена книга. Първата е тази на Аллах, в която Той възнаграждава хората, че са се подчинили на неговите команди и че са стояли далеч от това, което Той е възбранил. Втората е на прокълнатия шейтан, който не се подчинява на Аллах и разпространява покварата по земята. Когато някой се придържа стриктно към командите на Аллах, между които е и носенето на забрадка -тогава той става част от успешната партия на Аллах, Иншаллах.

    Накратко: Както е казал Аллах: ‘’Затова бойте се от Аллах, колкото ви е по силите, и слушайте, и се покорявайте, и раздавайте за свое добро!’’ (64:16)

    Оирк

  • 713
  • Неактивен

    hadidja

    • ***
    • пълноправен &#
    • Публикации: 196
    • Karma 0
      • Профил
    <!--[if gte mso 9]> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument><![endif]--><!--[if gte mso 9]> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles><![endif]--><style><!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal   {mso-style-parent:"";   margin:0cm;   margin-bottom:.0001pt;   mso-pagination:widow-orphan;   font-size:12.0pt;   font-family:"Times New Roman";   mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1   {size:612.0pt 792.0pt;   margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;   mso-header-margin:35.4pt;   mso-footer-margin:35.4pt;   mso-paper-source:0;}div.Section1   {page:Section1;}--></style><!--[if gte mso 10]><style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable   {mso-style-name:"Table Normal";   mso-tstyle-rowband-size:0;   mso-tstyle-colband-size:0;   mso-style-noshow:yes;   mso-style-parent:"";   mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;   mso-para-margin:0cm;   mso-para-margin-bottom:.0001pt;   mso-pagination:widow-orphan;   font-size:10.0pt;   font-family:"Times New Roman";   mso-ansi-language:#0400;   mso-fareast-language:#0400;   mso-bidi-language:#0400;}</style><![endif]-->
    Как се научих да обичамзабрадката<o:p></o:p>
    <o:p> </o:p>
    <o:p> </o:p>
    На практика не мога да кажа,че в един прекрасен ден съм започнала да нося забрадка. Не, аз започнах дапокривам главата си постепенно и се реших да сложа хиджаб завинаги следмногократни опити.<o:p></o:p>
    <o:p> </o:p>
    <o:p> </o:p>

     
    Когато през лятото на 2002 год. приех Исляма,още живеех с родителите си. В началото смятах, че мога да бъда добра мюсюлманкаи без да съм покрита. Мислех, че никога няма да събера смелост да ходя така поулиците, да се срещам с хора, които познавам от детството си, да влизам вмагазините и въобще да живея нормално с това парче плат на главата.<o:p></o:p>


     
    Освен това не бях убедена, че Бог исканапълно да покриваме телата си и косите си с дрехите.Беше ми присърце идеятя,че „вярата е в сърцето”, а неща като дрехите нямат особено значение. Но когатозапочнах да научавам повече за Исляма, промених гледната си точка.<o:p></o:p>


     
    Започнах да разбирам, че в Исляма нямаразделение между тялото и душата, делата и духа. Преди молитва ние пречистваметелата си, както и сърцето. Когато се молим, се прекланяме до земята, нопрекланяме и духа си пред Аллах. Когато разбрах за това, желанието ми да носяхиджаб се засили, но все още ми се струваше, че не ми се стига храброст затакава постъпка.<o:p></o:p>


     
    Трябваше да се науча правилно да слагамкърпата, за да се моля в къщи или в джамията. Възхищавах се на мюсюлманките,които носеха стилни забрадки, но не можех да разбера как успяват да ги слагаттака красиво! Започнах да се заглеждам по покритите жени, които ми се случвашеда срещам по улиците, и някои от тях не харесваха любопитството ми- може бисмятаха, че съм против тях или че съм расистка. Само ако знаеха, че всъщностмисля за това как да сложа забрадка!<o:p></o:p>


     
    По това време обикновено си купувах книги отедна ислямска книжарница в Милано. Забелязах момиче, което работеше там, коетоми се стори много религиозно и дружелюбно. Веднъж отидох в магазина и я заварихсама. Събрах смелост и попитах:” Извинете, бихте ли ме научили да нося хиджаб?”Въпросът ми я изуми, тя въобще не предполагаше, че съм мюсюлманка., но въпрекитова не каза нищо. Затори магазина, свали забрадката си и бавно ми я показа кактрябва да я слагам. После ми я подаде и аз опитах сама да я сложа. Тогава сеоказа, че да носиш забрадка е толкова просто!<o:p></o:p>


     
    Това беше първият ми хиджаб, обикновена бялазабрадка. Много я харесвах. Още си я пазя и понякога си я слагам, въпреки чевече се е поизносила.<o:p></o:p>


     
    На следващия ден я занесох със себе си вуниверситета, сгъната в чантата ми. Намерих празна стая, за да се помоля наработното си място. После телефона звънна, беше момичето от книжарницата, коетоме покани да отидем заедно в джамията/беше петък /.<o:p></o:p>


     
    Съгласих се и тогава се сетих, че имам кърпа,но останалите ми дрехи не са подходящи за джамията. Носех дълга пола, но тя серазтваряше, като ходех, а ръкавите на ризата ми не бяха достатъчно дълги. Каквоможех да направя? Придвижвах се като гейша, за да не се разтвори полата ми, ипо този начин отидох до магазина близо до университета.<o:p></o:p>


     
    Там си купих безопасни игли, за да прикрияцепката, облякох сако, въпреки че беше лято, и отидох в джамията. Така за първипът в живота си минах по улиците с хиджаб.<o:p></o:p>

    Усещах върху себе сипогледите на минувачите, лицето ми изглеждаше типично италианско, а и дрехитеми не бяха от най- мюсюлманските, а като проговорех, те разбираха, че съссигурност съм италианка. Толкова привличах вниманието!<o:p></o:p>

     
    Честно да си кажа, чуствах се притисната, нов същото време се гордеех с хиджаба си. Той ми харесваше и се чуствах добре внего.<o:p></o:p>


     
    В джамията много ми хареса и започнах да ходятам всеки петък. С настъпването на есента, а после и на зимата, ми стана по-лесно да нося тези дрехи.<o:p></o:p>

    Започнах да слагам забрадкавинаги когато имах възможност- и само тогава, когато бях сигурна, че няма дасрещна някой роднина.<o:p></o:p>

     
    Веднъж отидох но гости но приятел от Болоня ипрез цялото време носих забрадка. Може би защото вече бях свикнала с нея и седържах естествено, хората спряха да ме зяпат. Те се учудваха само когато гизаговарях.<o:p></o:p>


     
    След няколко месеца се омъжих и заминах вдруга държава.<o:p></o:p>

    Там никой не ме познаваше иза мен това беше идеалната обстановка да започна да нося хиджаб постоянно. Презпървите дни все още се притеснявах, но в последствие това стана най-естественото нещо на света за мен. Когато щях да излезам, си слагах чехлите изабрадката. Никога не бих забравила да си обуя чехлите, както и да си сложахиджаба! Той се превърна за мен в толково естествено нещо, колкото са иобувките.<o:p></o:p>

     
    Купих си много нови шалове, харесваше ми даги съчетавам с дрехите си.<o:p></o:p>

    Знам, че забрадката епредназначена да съхрани женската скромност, но нищо не ни пречи да смеелегантни и със забрадка.<o:p></o:p>

     
    Единственото нещо, което ме притесняваше,беше, че няма да си намеря работа с тези дрехи.<o:p></o:p>

    Въпреки че вече имах вярата всърцето си, тя не беше достатъчно силна. Понякога не можех да заспя отпритеснение, че не мога да си намеря работа, където да ми позволят да носязабрадка.<o:p></o:p>

     
    Тогава трябваше да си спомня тези прекраснистихове от Корана:

    <o:p></o:p>
    „...За онзи, който се бои отАллах, Той ще стори изход и ще му даде препитание оттам, откъдето не епредполагал. И който се уповава на Аллах, Той му е достатъчен. Аллахосъществява своята повеля. Аллах направи мярка за всяко нещо./65:2-3 /.



    Инаистина, слава на Аллах, само след няколко седмици си намерих две работи.<o:p></o:p>

     
    И накрая искам да кажа на начинаещитемюсюлманки, че понякога другите сестри ни притискат. С най –добри намерения теискат от нас да носим хиджаб и понякога дори джилбаб/ дреха, която прилича нашлифер, популярна в арабския свят/ веднага щом приемем Исляма.<o:p></o:p>


     
    Ето моя съвет: отнасяйте се към това спокойнои започвайте да носите кърпа внимателно, стъпка по стъпка. С постепеннотонарастване на вярата и любовта ви към Исляма, носенето на забрадка ще сепревърне за вас в нещо напълно естествено, а да го слагаш от дъжд на вятър няманикакъв смисъл.<o:p></o:p>


     
    Не забравяйте стиха от Корана, в който сепредписва на жените покривало, е низпослан в Медина, когато вярата намюсюлманите е укрепнала и те били готови да се подчинят на повелите на Аллах.Мъдростта от низпославането на тази норма в този момент се крие именно в това иследва да се съобразим с нея.<o:p></o:p>

    <o:p> </o:p>

                            
    Силвия<o:p></o:p>

  • Неактивен

    Im@n

    • ****
    • старши член
    • Публикации: 347
    • Karma 2
    • Пол: Жена
      • Профил
    Сестра Хадижа-ти съгласна ли с примера и съветите на сестрата Силвия?

  • 713
  • Неактивен

    hadidja

    • ***
    • пълноправен &#
    • Публикации: 196
    • Karma 0
      • Профил
    Сестра Хадижа-ти съгласна ли с примера и съветите на сестрата Силвия?

    Селяму алейкум, сестра!

    Това е една лична история на сестра, която разказва за своя път до истината.
    Едва ли имам право да давам оценка за това как е действала, но определено ми хареса историята й и мисля, че за много сестри ще е пример нейното поведение.
    Моето лично мнение е, че една мюсюлманка трябва да носи кърпа поради убеждение, а не защото така правят всички или защото някой я задължава. Аллах/ с.т. / казва:

    "Няма принуждение в религията."

    И когато мюсюлманката сложи кърпа, тя трябва да знае, че това е голяма отговорност, защото по нейното поведение другите хора ще съдят за всички мюсюлмани. От друга страна, ако тази мюсюлманка не е достатъчно убедена, че трябва да носи забрадка, тя няма да може да се справи с трудностите, които следват след това- някои имат проблеми с родителите си, други със съпрузите им, трети- на работното място, четвърти- трябва да търпят подигравки и т.н.
    А относно съветите й, съм съгласна, че не трябва да се притискат сестри да носят насила хиджаб. Най- доброто, което можем да направим за такива сестри, е да бъдем до тях, да ги окуражаваме, да им помагаме с каквото можем, за им даваме положителен пример със своето поведение. И тогава те може да се справят по- лесно.
    Нека Аллах/с.т. / улеснява и напътства всички сестри, които имат трудности при изпълнението на заповедите на Аллах! Амин!

  • Неактивен

    Im@n

    • ****
    • старши член
    • Публикации: 347
    • Karma 2
    • Пол: Жена
      • Профил
    Аллах да е доволен от тебе за отговора,сестра Хадиджа!

  • Неактивен

    melek_

    • **
    • Новак
    • Публикации: 62
    • Karma 1
      • Профил
    Селям алейкум :) Това е мноооого важна тема за мен, ще се зачудите защо.Който не знае историята ми ще я разкажа отново:
    Родена съм в България, чиста българка съм, но християнството не ме е влечало по никакъв начин.Едно, че никой не те учи на нищо, при възпитанието ти не получаваш иформация за религията, не се смята за важно /не обвинявам родителите си, много ги обичам и уважавам, просто във всяко семейство е така/.И като са ме водили по църкви пак с недоволство съм ходила.
    Сега живея 3 години в Белгия, но още, когато бях в България, почнах да се интересувам малко по малко от различни религии.Исках да открия своята, защото не се чувствах на мястото си.За всяка религия бях прочела по малко.Но в Исляма нещо ме грабна. . все четях повече и повече.И се уверявах, че това е моята религия.И единствената права религия.Бях една от неколцината ,на които Аллах показа правилният път елхамдулиллах.
    Почти веднага като се преместих в Белгия се запознах със страхотно момче, турчин, това беше също подарък от Аллах, и той беше тъкмо дошъл в Белгия и и двамата не знаехме дума на този език.Помагахме си, потдържахме се, стана така че се влюбихме.Вече 2 години сме заедно и инша'Аллах съвсем скоро ще се оженим <3.
    Бях чела вече достатъчно за исляма и знаех, че мога сама да се прекръстя и след време да отида да дам свидетелството /че Аллах е един и Мохамед е неговият пророк/.Направих го сама преди година и половина.
    От тогава на татък елхамдулиллах всеки ден се занимавам с ислям и уча нови и нови неща.
    Това е единственото, което ме прави щастлива + семейството и приятелят ми.
    Важно е да се отбележе, че не ме е карал той да си сменям религията или нещо такова, а това съм го усетила много отдавна още преди да го познавам.
    Сега тъкмо си правя 'среща' кога мога да отида в джамията тук, за да си кажа свидетелството.Толкова се вълнувам.Искам да отида колкото се може по-скоро.
    И това ,което казвам не е за хвалене ,но просто съм горда със себе си - всеки един мюсюлманин, на който кажа, че съм от година 'прекръстена' не ми вярва и казва смятах, че винаги си била мюсюлманка, защото знаеш повече и от някои ,които са цял живот мюсюлмани.Как да не се гордея?
    Може би стана много дълга история, не искам да ви взимам от времето.Исках просто да кажа колко щастлива съм.
    Просто най-хубавото в живота ми е религията ми.
    Честно си признавам, когато ми е зле, самотно или каквото и да е ,просто Корана ми е най-добрият приятел!
    Благодаря, че прочетохте, та още не нося забрадка по 1на единствена причина - родителите ми ;) Зная ,че това е грешен пример, но при мен е друго, все пак живея с християни.Имах голяма борба, за да приемат религията.Забрадката ще дойде ,когато скоро се оженя инша'Аллах.Дано Аллах да ми прости, че е по-късно, но нямам друг избор.Иначе може и без дом да остана.

    Имам си забрадка слагам я често в къщи и много много се радвам . . нямам търпение да мога да излизам с нея :)

  • Неактивен

    Im@n

    • ****
    • старши член
    • Публикации: 347
    • Karma 2
    • Пол: Жена
      • Профил
    Правете Такбир за сестрата:Аллаху Акбар!

    Добре дошла в семейството на Исляма Мелек!
    Аллах Та'аля помага на тези,които избират халал и нека Аллах дава барака на теб и бъдещият ти съпруг и ви улеснява в ибада-та и ви дари с много дечица  Амин!

    Цитат
    Имам си забрадка слагам я често в къщи и много много се радвам . . нямам търпение да мога да излизам с нея


    Маша'Алла!

  • Неактивен

    melek_

    • **
    • Новак
    • Публикации: 62
    • Karma 1
      • Профил

    Правете Такбир за сестрата:Аллаху Акбар!

    Добре дошла в семейството на Исляма Мелек!
    Аллах Та'аля помага на тези,които избират халал и нека Аллах дава барака на теб и бъдещият ти съпруг и ви улеснява в ибада-та и ви дари с много дечица  Амин!

    Цитат
    Имам си забрадка слагам я често в къщи и много много се радвам . . нямам търпение да мога да излизам с нея


    Маша'Алла!

    Много благодаря за милите думи.Така е Аллах не ме оставя за миг сама, помага ми с всичко да се боря.Още малко и и забрадката и всичкото ще си дойде на мястото <3 :) Инша'Аллах

  • Неактивен

    Im@n

    • ****
    • старши член
    • Публикации: 347
    • Karma 2
    • Пол: Жена
      • Профил
    Ако имаш нужда от съвет,ние сме тук

    Искам да ти кажа,че забрадката е важна,но съвсем не е последна стъпка към пречистване.Може да се каже,че е една от началните стъпки,които новоприелата мюсюлманка трябва да направи.Колкото повече стъпки правиш,толкова повече Аллах СУТ ще те улеснява и компромисите ще се превърнат в сладост:сладостта от имана.

    Слм.

  • 4677
  • Неактивен

    NISA_NUR

    • *
    • Нов член
    • Публикации: 13
    • Karma 0
      • Профил
    S.A. I AZ IMAM VIPROS DAJE BIH KAZALA ,4E E BOLEZEN TAI KATO SIM STUDENTKA I NEMOGA DA HODQ SIS ZABRATKA MAHAM SI Q KOGATO HODQ VIE KAK MISLITE PO VIPROSA ?   :-\

  • Неактивен

    Im@n

    • ****
    • старши член
    • Публикации: 347
    • Karma 2
    • Пол: Жена
      • Профил
    Мисля,че щом изпитваш угризения,значи имаш Такуа,което е добре,машаАллах.Нека Аллах те улеснява в ибадата,работи върху имана си,този живот е като капка в океана,трябва да го преминем като пътници,без да спираме и да се привързваме към него.
    На твоя място по-скоро бих започнала онлайн обучение,отколкото да нарушавам заповедта на Аллах.Аллаху Алам.

  • 4677
  • Неактивен

    NISA_NUR

    • *
    • Нов член
    • Публикации: 13
    • Karma 0
      • Профил
    ALLAH DA E DOVOLEN OT VAS ZA OTGOVORA .