Автор Тема: Говеенето - жизнена необходимост  (Прочетена 609 пъти)

  • Неактивен

    muuehhid

    • *
    • Нов член
    • Публикации: 33
    • Karma 0
    • Пол: Мъж
      • Профил
      • www.noorbg.net
      • Ел. поща
    Говеенето - жизнена необходимост
    « -: 17 август 2011, 11:35:17 »
    Говеенето - жизнена необходимост

    Проф. Николай Белов от Москва казва в своята книга “Гладуване за здраве”:
    "Всеки човек, особено жителите на големите градове, трябва да практикува гладуване чрез въздържане от храна за срок от 3-4 седмици всяка година, за да се радва на пълно здраве през целия си живот".
    А Мак Фадун от американските учени в здравеопазването казва:
    "Всеки човек се нуждае от гладуване даже и да не е болен, защото токсините от храните се натрупват в тялото и го правят като болно, то натежава и дейността му спада, а ако гладува, килограмите му намаляват и тези отрови от тялото се разлагат. По този начин организмът се пречиства напълно и си възобновява клетките в период, не надвишаващ 20 дни".


    Говеенето и токсините в тялото


    С натрупването на токсините и химикалите в тялото вследствие на тяхното поемане с храната, течностите и въздуха, тялото започва постепенно да се изморява, да се състарява и да се разболява. И за да възстанови тялото своя жизнен и здравен цикъл, трябва да му дадем достатъчна възможност да се пречисти от само себе си и да се избави от тези вредни вещества. Много специалисти, сред които двамата лекари д-р Джеймс Балх и съпругата му диетоложката Филис Балх в известната им книга "Лечебното хранене" ("Nutritionalhealing"), казват, че човек трябва да говее по три дена месечно и поне по двадесет дена годишно, за да живее в добро здраве.


    Един ден говеене изхвърля токсините от десет дни


    Някои медицински източници, които обръщат внимание на говеенето казват, че един ден говеене помага на тялото да изхвърли токсините, натрупани в течение на десет дни нормално хранене. По тази причина може да се каже, че един месец говеене помага за премахването на токсините, натрупани през десет месеца, а с говеенето на шест дни и от месец Шауаал се запълва периодът за цяла година по милостта па Аллах.
    Когато започне премахването на токсините от тялото, тялото започва процес, наречен "нисък цикъл" или "долен цикъл" (down cycle or low cycle), при който токсините започват да се отстраняват чрез кръвта, което пък кара говеещия в началото на говеенето да усеща главоболие, умора и вялост, а понякога и разстройство през първите три дни, после остротата на тези симптоми постепенно намалява.
    Една от теориите казва, че натрупването на тлъстини в тялото за дълги периоди време ги кара да се променят, да започнат да вредят на тялото и да му въздействат негативно. Затова най-добре за човека е да говее, за да помогне на тялото си в избавянето от тези излишни тлъстини.
    Многобройни са химикалите, които се запазват в тялото само в мастните вещества, например, токсините на насекомите и на много от лекарствата, а говеенето спомага за избавянето на тялото от тях с висока ефективност. Намаляването на мазнините в кръвта по време на говеенето повишава количеството на кислорода в кръвта и дава възможност на белите кръвни телца да се движат с по-голяма свобода.


    Говеенето изхвърля токсините

    Тридневно говеене пречиства организма от токсините.
    Петдневно говеене подпомага лечебните процеси в тялото и Засилва имунната система.
    Десетдневно говеене дава възможност на тялото да възпира болестите още от тяхното зараждане и възникване.
    През останалата част от месеца тялото се заема със справянето С хроничните болести или с намаляването на тяхната острота.
    И имайки предвид, че по време на говеенето тялото се заема само да се справи с болестите и да се излекува и избави от всичко ненужно, е открито, че чрез говеенето тялото атакува и постепенно се избавя от доброкачествените тумори като мастните тумори в кожата и другаде, влакнестите тумори в матката и гърдите, чиято тъкан бива крехка и не така здраво свързана както останалите тъкани. Този процес се нарича "автолиза" (autolysis).