Автор Тема: Az Daha İslamiyeti Satacaktım (Hikaye)  (Прочетена 557 пъти)

• 12
  • Неактивен

rudinata

• *
    • Нов член
    • Публикации: 2
    • Karma 0
      • Профил
    Az Daha İslamiyeti Satacaktım (Hikaye)
    « -: 05 януари 2010, 20:21:02 »
    Londradaki bir camiye yeni bir imam gönderilir.Adam camiye gitmek için hep aynı otobüse biner ve çoğu zaman aynı şöföre rastlar.
    Birgün bilet alırken şöförün 20 peni fazla verdiğini,yerine oturup parayı sayınca anlar.Kendi kendine:20 peniyi geri vereyimmi şöföre ? diye düşünür.Ama içinden bir ses derki :Çok gülünç bir para bu.Üstelik şöförün umrundada değil.Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten.Sadece 20 peni onlara bişey yapmaz.Allahtan gelen bir hediye gibi kabul etsen olur.
    İneceği durağa gelince imam fikrini değiştirip şöförün yanına gider ve 20 peniyi vererek : Paranın üstünü bana fazla vermişsiniz. der.
    Şöför gülümseyerek:Caminin yeni imamısınız değil mi ? Aslında uzun zamandır islamı öğrenmek için sizi ziyaret etmek istiyordum.Denemek için bilerek size fazla para verdim.Nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim . diye cevap verir
    İmam otobüsten inerken,heyecanından yere yığılacak gibi olur.Zor zahmet bir direğe tutunur ve kendine gelmeye çalışır.Gözlerinden yaşlar dökülürken mırıldanır :
    Aman Allahım Az daha İslamiyeti 20 peniye satacaktım!