: ÞEYTANIN ÝNSANLAR ÜSTÜNDE KULLANDIÐI EN BÜYÜK SÝLAH! / Kerem Önder  ( 903 )

• mustafa_221

• *
    • Нов член
    • : 27
    • Karma 0
    • :
      • .
    ÞEYTANIN ÝNSANLAR ÜSTÜNDE KULLANDIÐI EN BÜYÜK SÝLAH! / Kerem Önder

“…Bugün kâfirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler.

“Hak Teâlâ'nýn "kâfirler dininizden umutlarýný kestiler" buyruðu ile ilgili olarak da iki görüþ vardýr:

1) Onlar, Cenâb-ý Hak bu þeyleri haram kýldýktan sonra, artýk bu habis ve pis þeyleri helal kýlmanýzdan ümidlerini kesmiþlerdir.

2) Onlar, dininizde size galip gelme hususunda ümidsizliðe düþmüþlerdir. Bu böyledir, çünkü Cenâb-ý Hak, bu dini diðer dinlere üstün getireceðini vaadetmiþtir. Bu da Cenâb-ý Allah'ýn, “Çünkü O, bunu diðer bütün dinlerden üstün kýlacaktýr" (saf ,9) âyeti ile beyan ettiði husustur. Böylece Allah, o vaad ve yardýmýný gerçekleþtirmiþ, korkuyu tamamen gidermiþ ve kâfirleri, daha önce galip iken maðlup, kahir iken mahkûr duruma sokmuþtur. Ýþte evlâ olan bu görüþtür.

* Þeytanýn insaný ümitsizliðe düþürmesi ve saðdan yaklaþmasý

* Hem günah iþleyip hem de namaz kýlmak
    Günahta ýsrarlý olmak

* Allah'ýn kullarýna karþý olan merhameti, annenin evladýna olan merhametinden daha fazladýr. (Hadisi þerif)

* Devamlý olarak yaptýðýn herkesten gizlediðin günah için sakýn Allah beni affetmez deme, bu þeytanýn yeis tuzaðýdýr. Sen yine de ona döndüreleceðini ve seni ancak onun affedeðini sakýn unutma ve her defasýnda tevbe etmeye devam et!

* Þeytan'ýn Saðdan Yaklaþmasý!

Þeytan, bir günahý ýsrarla iþlediðinde sana saðdan yaklaþýr ve þöyle der:

"Hem bu günahý iþliyorsun, hem namaz kýlýyorsun!
    Bu halde her seferinde tövbe edip Allah’a dönmeye utanmýyor musun?
    Ne bu iki yüzlülük?
    Hem günah iþlemek, hem namaz, sohbet olur mu?
    Ne bu yüzsüzlük?
    Býrak bu namazý, 50 yaþýna geldiðinde samimi olarak kýlarsýn zaten!!"

Hayýr! Sen o þerefsizi dinleme sakýn.
    Ýnatla ve ýsrarla, her düþtüðünde tekrar Allah’ýna döneceksin, yine ve yine çamurdan kalkacaksýn...
    Akbabalar ve sýrtlanlar, önce yerde hareketsiz yatanlarý parçalarlar, unutmayacaksýn!
    Bin kere bile ayný günahý iþlesen, bin kere Allah'ýna dönecek ve "Beni affet Allah'ým! Yine ben geldim ve nefsime hakim olamadým. Senden baþka bir af kapýsý da yok ki ona gideyim! Günahlarýmý baðýþla ve beni bu pis iþlerden temize çýkar sahibim" diyeceksin!

Yeri gelmiþken, tövbe deyince hep gözümün önüne gelen bir hatýram vardýr, nakledeyim:
    Bir gün dükkanýma bir anne ve 3 yaþlarýndaki çocuðu girdi.
    Annesi, þýmarýklýðý sebebiyle kýzýna yüksek sesle baðýrdý ve sonra kaba etine çok sert vurunca çocuk aðlamaya baþladý ama annesine sarýlmaya devam etti aðlarken de.
    Annesi, "Git yanýmdan, seni artýk sevmeyeceðim" dedikçe, çocuk aðlamaklarla "Anneciðim" diyerek ona tutunmaya ve sarýlmaya devam etmiþti, hiç unutamam o sahneyi.

Ýþte her günah iþlediðimizde, Allah’ýmýza olan sarýlýþýmýz da bu çocuðun annesine olan sarýlýþý ve piþmanlýðý gibi olmalý ve asla O’ndan ümidi kesmemeliyiz...
    Þu pek kýsa imtihan dünyasýnda, Rabbin, sana ne darbe vurursa vursun ve ne þekilde sýnarsa sýnasýn, yine O'na dönecek ve güzel bir sabýrla bu geçici sýnavdan baþarýyla ayrýlmayý dileyeceksin.

Hitabetin sultaný Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) þöyle buyurdu:

"...Allah'a yemin olsun ki, Allah Teâlâ'nýn mü'min kullarýna olan merhameti, bu kadýnýn çocuðuna olan merhametinden daha büyüktür." (Buhârî; hadis no: 5653. / Müslim; hadis no: 6912)

« : 06 2021, 22:08:27 mustafa_221 »